2014. november 25., kedd - Katalin, Katinka
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   Nézőpont   A mai napon...GalériaNaptárÁlláshirdetésKonyha
Új tartalmak érhetők el a Diákhitel Központ közösségi médiafelületén
Tovább bővítette innovatív oktatási segédletét a Diákhitel Központ: a történelem érettségi tételek mellett az idén irodalom tantárgyból kerültek fel új tartalmak a fiatalok által látogatott közösségi médiafelületre.
Diáknap a Báthoryban
A Páterdombi Szakképző Iskola fennállásának 60. évfordulója alkalmából sokféle izgalmas programmal várta diákjait. Iskolánk számos tanulója vett részt a sporteseményeken, de az önismereti játékok és különböző szakmai előadások iránt is nagy volt az érdeklődés.

Heves szél, lehűlés
Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki Zala megyére a várható heves széllökések miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-s sebességet.

A Göcsej SK nyerte a veretlenek csatáját
Hétfő este a futsal NB II – rájátszásának negyedik fordulóját rendezték a Városi Sportcsarnokban.

A NAV továbbra is különbséget tesz a szándékos adóelkerülő és a hibát vétő között
Noha a NAV idei ellenőrzési irányokat meghatározó tájékoztatójában nem szerepel a méltányos megközelítés fogalma, az adóhatóság idén is figyelembe veszi, hogy az adózói kötelezettség megsértése mögött mi áll, szándékos adóelkerülés, vagy csak hiba.

Hosszabb nyitva tartással várják ügyfeleiket az okmányirodák
Meghosszabbított ügyfélfogadási rendben tartanak nyitva az okmányirodák 2014. március 31-től április 7-ig. A kormány célja, hogy biztosítsa az ügyfelek részére a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyeik zökkenőmentes intézését.

NÉZŐPONT

Kényszerválasztás elé állított kisebbség
Arra kényszeríteni a kisebbségi polgárt, hogy válasszon honpolgári vagy nemzetiségi identitása között, olyan eltorzultan abszurd gondolat, amely csak a Fidesz kifordult agyában születhet meg.

A gondoskodó állam miatt kopik fel az állam
Az állam én vagyok. Én is. Meg a többiek. Mi, mindannyian. Mégis, immár negyedik éve az a felállás, mintha az állam már nem én lennék. Hanem csak azok, akik helyeslik a jelenlegi irányt, akik jónak tartják mindazt, ami itt történik mostanság, akik visszaépítették azt, amit egyszer már sikerült lebontani.

A BaKKKer egyetért a Fidesz álláspontjával
Csalódottak vagyunk, mert a legfőbb bírói testület is a bankok oldalára állt — írja legfrissebb bejegyzésében a BaKKKer blog.

Agyonszabályozott világ
A szabályozások nem egyszerűen rosszak, de egyenesen ostobák. Mint ahogy ezek alkalmazása is. Fényes bizonyítéka annak, hogy ha a hatalom kitalál valamit, akkor abszolúte nem szempont, hogy alkalmazhatatlan.

Rokkant intézkedések


Azt írtam a minap, hogy a beteg gyermekeken spórol az állam. Nos, nemcsak spórol rajtuk, de még beléjük is rúg, valamint megalázza őket. De nemcsak a gyermekekbe törli bele a lábát az állam. A rokkantakba, fogyatékosokba nemkülönben.


112

Verekedés a zalaegerszegi kórházban

Három türjei és egy zalabéri nő nézeteltérése tettlegességig fajult a helyi kórház aulájában.

Nyolc éven át tartott a vérfertőző kapcsolat
Vérfertőzés bűntettével vádol a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy 47 éves férfit és 27 éves lányát.

Elfogták a tolvajokat
A helyi ételbár bevételének ellopásában két kiskorú személy is közreműködött.

Gyalogost ütöttek el a Petőfi utcában
Egy 75 éves asszony sérült meg a balesetben.


SPORT

Őrzi veretlenségét a rájátszásban a Göcsej SK

Hétfőn a futsal NB II –e bajnokság rájátszásának második körét rendezték a Városi Sportcsarnokban. A Göcsej SK csapata a Decathlon Tolna Mözs csapatát fogadta.

Magabiztos győzelem Érden


Elkezdődött a rájátszás a Futsal NB II-ben. A három csoport 5-6 . helyezettjei mérkőznek bajnokság 13-18 helyem megszerzéséért. A megyeszékhelyi Göcsej SK csapata az Asterix Se Érd csapatával mérkőzött az első fordulóban.

Győzelem az alapszakasz zárásaként
Az utolsó alapszakasz mérkőzését játszotta péntek este Törökbálinton a Göcsej SK futsal csapata.

A Külker sem tudta megállítani a Göcsej expresszt
A Futsal NB II Nyugati csoportjában szereplő Göcsej SK csapata az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játszotta hétfőn este a Külker SC ellen. A vendégek a tabella negyedik helyén álltak a találkozó előtt. A két csapat parázs mérkőzést játszott tavaly novemberben a fővárosban. Akkor 4-4-es döntetlen lett a vége, de közelebb ált a győzelemhez a megyeszékhelyi csapat.


KÖZÉLET

Fogy és öregszik
Zala megye lélekszáma az elmúlt három év során jelentősen csökkent, és ami ennél is kedvezőtlenebb a korösszetétel alakulása.

Fertőtlenítő folyadék az ásványvizes palackban
Komoly baleset történt a Vízműnél a múlt nap. Jelöletlen ásványvizes palackba savat öntött valaki, majd az egyik ember beleivott. Ez az ember Kanizsáról már a budapesti Honvédkórházban fekszik — írta egy olvasónk. A munkahelyi balesetről eddig nem szivárgott ki hír, ám kérdéseinkre több hatóság is megerősítette, az eset megtörtént, a vizsgálatok már folynak, vagy ma indulnak.

Vélhetően az esőzés miatt lazult fel a talaj


Hatalmas hasadék tátong egy Hahót közeli szántóföldön.

Így változott az álláskeresők száma hazánkban
Bár 2014 januárjában a nyilvántartott álláskeresők száma csökkent az előző év azonos időszakához képest, viszont a tavaly decemberi (azaz előző havi) adatokhoz viszonyítva 22 900 fővel több a munkanélküli a Nemzeti Munkaügyi Hivatal adatai szerint.


KULTÚRA

Színes selymek, fodrok, csipkék
Színes selymek, fodrok, csipkék, a divat változásai 1830 és 1940 között címmel nyílik kiállítás március 12-én Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban. A kiállítás rendezője Kunics Zsuzsanna.

Leonardo da Vinci modellekből nyílt kiállítás
Gépek címmel Leonardo da Vinci vázlatai és rajzai alapján készült modellekből nyílt kiállítás csütörtökön Zalaegerszegen, a Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Az eredeti tervekhez igazodva állítják helyre a keszthelyi kastély parkját
A 19. században készült tervekhez igazodva állítják helyre a keszthelyi Festetics-kastély közel nyolchektáros parkját

Budaházi Tibor képeiből nyílt kiállítás
A kiállítás apropója a festőművész közelgő 60. születésnapja volt.

Zóka Gyula fotóiból nyílt kiállítás


Már nem először nyílt kiállítás a Liszt Ferenc Általános Iskolában Zóka Gyula képeiből. A válogatás ezúttal az Emlék-képek címet viseli.

LÉLEK

Egyházi hírek, események
A Jézus Szíve Plébánia jövő heti eseményei, rendezvényei.

Napi evangélium — 2014. február 16., évközi 6. vasárnap
Tisztítsuk meg az eredeti isteni törvényt az évszázadok során ehhez kapcsolt emberi előírásoktól, amelyek félreértéseket okoznak, hogy újra felfedezzük Isten szándékát, rátaláljunk a szeretet mindent felülmúló parancsára! Így válik bennünk tökéletessé Isten törvénye, így tudunk akaratának engedelmeskedni, így valósítjuk meg a szeretetet.

A Jézus Szíve Plébánia hírei, egyházi eseményei
Február 11-én, kedden, a Betegek Világnapján végzik a betegek szentségének közös kiszolgáltatását.

Napi evangélium — 2013. november 9., szombat — a Lateráni-bazilika felszentelése
A templom, minden templom az Istennel való találkozás helye.

Napi evangélium — 2013. november 8., péntek
Napjainkban szintén büntető törvények tiltják az uzsorakamatot, mégis létezik.


GAZDASÁG

Útfelújítási program az autópályákon is 49 milliárd forintból
Újabb, ezúttal a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. február 22-én, az M3 Szilas pihenőhelyén. Az uniós forrásból 314 kilométeren megvalósuló fejlesztések a tervek szerint a jövő év végéig minden szakaszon befejeződnek majd.

Az államtól várják a nyugdíjat az aktív magyar munkavállalók
Magyarországon a megkérdezettek 76 százaléka szerint az állam feladata a nyugdíj biztosítása, ugyanakkor 88 százalékuk azon a véleményen van, hogy mire ők nyugdíjba mennek, az állami nyugdíjrendszer alig fog működni — közölte felmérése eredményét az Union Biztosító.

A legutóbbi közgyűlés történései
A Zala Megyei Közgyűlés 2014. január 30-án tartotta legutóbbi ülését. Manninger Jenő többek között arról tájékoztatta a jelen lévőket, hogy a megyei közgyűlés elfogadta a felsőfokú iskolakezdési támogatási rendszert.

A kiemelt projekt Zala területét is érinti
Megtartották Pécsen az első egyeztetéseket a Déli Áramlat földgázvezeték magyarországi szakaszainak megépítésével kapcsolatos előkészületekről. A kabinet kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Déli Áramlat földgázvezeték megépítését, amely érinti Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye területét.


ÉLETMÓD

Jégvirág Fesztivál – II. Pécsi Csokoládé Karnevál
Ismét megnyitotta kapuit Pécsett a Jégvirág Fesztivál és a Pécsi Csokoládé Karnevál.

Egyre depressziósabb a magyar
A Magyar Pszichiátriai Társaság a legutóbbi egészségügyi konferencián lesújtó adatokat közölt a magyar lakosság mentális állapotával kapcsolatban. Kiderült, hogy Magyarország lakosságának egyharmada, közel 3 millió magyar szenved valamilyen szintű depressziótól.

Influenza: a betegek többsége fiatal
Az elmúlt héten az azt megelőző hetinél négyszázzal többen, 10 500-an fordultak influenza szerű tünetekkel orvoshoz.

Az enyhe tél miatt többféle pollen is megjelent a levegőben


A szokatlanul enyhe idő hatására egyes kora tavaszi allergén növények virágpora már megjelent a levegőben, az allergiások tünetei is jelentkezhetnek - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul 2015-től
Kétkukás háztartási hulladékgyűjtés indul Magyarországon 2015. január elsejétől — mondta a környezetügyért felelős államtitkár.


KATEDRA

Tízmillió forinttal támogattak 113 tehetséges önköltséges hallgatót
Összesen 10 millió forint értékben támogattak 113 tehetséges önköltséges hallgatót a Budapesti Gazdasági Főiskola Biztos Jövő Ösztöndíjprogramján keresztül.

Továbbképzés tanároknak uniós forrásból
Mintegy másfélszáz hazai oktató részesülhet térítésmentes, a globális szemlélet átadását célzó továbbképzésben március és július között egy uniós projekt keretében.

Egyetem ötven felettieknek
Oktatási programot indít 50 év felettieknek a Kaposvári Egyetem. A február közepén induló ingyenes kurzus a megye nyugdíjasainak, illetve az 50 év feletti korosztálynak meghirdetett programmal az egyetem társadalmi szerepvállalását is erősíteni kívánják.


A MAI NAPON...

Novák Dezső 75 éves
A mai napon ünnepli 75. születésnapját Novák Dezső, kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó.

50 éve hunyt el Závodszky István


Az idén Zalaegerszeg Díszpolgára címmel kitüntetett katonatisztre emlékezünk.

349 éve hunyt el Zrínyi Miklós


Az egykori Zala vármegye örökös főispánjára, a 17. századi magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjára, a hadvezér és gróf Zrínyi életének legfontosabb állomásaira emlékezünk.

Ma van a Koraszülött Világnap


Ez alkalomból pénteken és szombaton színes rendezvénysorozat várta a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjában az érdeklődőket.

104 éve született Csuti Antal
A zalaegerszegi származású sakkozóra emlékezünk.


BOSSZANTÓ

Támogatnak is meg, nem is
Azt hittem, hogy az egészségügy mai, hazai állapotáról már mindent megírtak. De talán tévedtem.

Vállalkozásbarát önkormányzat
Holnap, május 31-én van a helyi iparűzési adók bevallásának végső határideje. A nagykanizsai polgármesteri hivatalban mégsem lesz ügyfélfogadás holnap. (Feltehetően másutt sem.)

Van hiteles és van hitelesebb
Mindez azért elgondolkodtató a számomra, mert ha van egy bizonyos mennyiségű folyadékom, amit lemérek egy hitelesített mérővel, majd egy másik, szintén hiteles órával, aztán az egyik (mondjuk) 20 litert mutat, míg a másik csak 15-öt.

Főként nőkre vadásznak
Új trükkös pénzszerzési módszer terjed a városban, amelynek elsősorban gyanútlan nők az áldozatai.

Rendőrnek álcázva
Egy ismerősöm egy egészen friss élményét mesélte el. A tolvajok egyre rafináltabb módszerekkel igyekeznek bejutni azokhoz, akiknél „vadászzsákmányra” van kilátás. A hét végén feleségéhez csöngetett be két POLICE-feliratos, fényvisszaverős mellényes illető, akik az alkalmat megragadva a hölgy ékszereit, gyűrűit és az otthon fellelt kosztpénzzel angolosan távoztak.

Álláshirdetés
Adminisztráció / Irodai munka (2)
Egészségügy / Szépség (1)
Egyéb (1)
Fizikai munka / segédmunka (2)
Gyártás / Termelés / Mérnök (2)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Szakmunk (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (4)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 260,73 EUR 314,51 USD 239,32
Tv-műsor 
 19.05  Bűvölet
 19.00  ...és megint dühbe jövünk
 18.25  Békavári uraság
 18.35  J.A.G. - Becsületbeli ügyek: Az Árnyék
 19.05  Bob, a mester: Margó bringája
 19.00  A Konyhafőnök
 18.00  Tények